Over ons

De “Liefde” zoals LVH in de volksmond wordt genoemd is een actieve en gezellige muziekvereniging in de Veen. Wij brengen onze muziek ten gehore tijdens concerten, serenades en de jaarlijkse kermis.

De Liefde bestaat uit een harmonieorkest, een slagwerkgroep en een leerlingenorkest. Bij LVH worden verschillende instrumenten bespeeld. We hebben saxofoons, klarinetten, hobo’s, dwarsfluiten, hoorns, trompetten, trombones, baritons, bassen en slagwerk. Nieuwe leden, jong of oud, werken in 1 á 2 jaar toe naar het leerlingenorkest of slagwerkgroep.

Geschiedenis

In september 1888 werd er in het café van Dirk Wagenaar besloten om een fanfarecorps op te richten. Samen met Teun de Jong, Th.Wagenaar, N.Hoogenboom en C. van Berkel vertrok Dirk naar Amsterdam om instrumenten te kopen. De oprichting van Liefde voor Harmonie was een feit.

Bestuur, dirigenten, docenten

Het bestuur van ”De Liefde”  bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging. Hiernaast vormen professionele dirigenten en docenten de muzikale ruggengraat.

Leerlingenorkest

Ons leerlingenorkest is een belangrijk onderdeel van Muziekvereniging Liefde voor Harmonie. Het is de plek waar startende muzikanten hun eerste stappen zetten in het spelen van muziek en waar ze leren samen te spelen.

Slagwerkgroep

Met hun energieke en ritmische beats voegt de slagwerkgroep een extra dimensie toe. Of het nu gaat om een optreden tijdens een concert of op straat, onze slagwerkers weten altijd het publiek te boeien en te verrassen.

Harmonieorkest

Het harmonieorkest is het hart van Muziekvereniging Liefde voor Harmonie. Het is het grootste en meest veelzijdige onderdeel van de vereniging en bestaat uit ervaren muzikanten van verschillende leeftijden en niveaus.