Leden en donateurs, we hebben ze hard nodig.
Even voorstellen "Liefde voor Harmonie" is een muziekvereniging bestaande uit een veelzijdig orkest wat zowel binnen (concerten) als buiten (serenades, optochten etc) muziek maakt. Daarnaast is er voor de leerlingen een leerlingenorkest. Met elkaar maken jong en oud enthousiast muziek. Er wordt iedere week gerepeteerd voor shows, concerten, rondgangen, serenades en andere muzikale optredens.

Wie kan lid worden van Liefde voor Harmonie?
Iedereen die een instrument kan bespelen of dit wil leren met de bedoeling om samen met anderen in één van onze orkesten muziek te maken.
Welke instrumenten kun je gaan bespelen? In de vereniging worden veel verschillende instrumenten bespeeld, zoals bijvoorbeeld trompet, trombone, hoorn, bas, klarinet, dwarsfluit, trommel. Nieuwe leden kunnen kiezen uit die instrumenten die op dat moment beschikbaar zijn.

Hoe kun je lid worden?
Lid kun je worden door het invullen van het inschrijfformulier dat je bij het secretariaat van LVH kunt aanvragen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dit mailadres kan ook worden gebruikt voor het aanvragen van meer informatie.

Wat kost het om lid te worden?
Voor leerlingen tot en met 12 jaar geldt een speciaal tarief van € 89,-- per half jaar (dit is inclusief les, instrument-huur en lesmateriaal).
Het tarief voor leerlingen vanaf 13 jaar is € 112,-- per halfjaar (inclusief les en lesmateriaal maar zonder instrument).
Voor leerlingen vanaf 16 jaar geldt een tarief van € 157,-- per halfjaar (inclusief les en lesmateriaal maar zonder instrument).
Het lesmateriaal wordt door de vereniging beschikbaar gesteld.
Instrumenthuur is € 11,-- per halfjaar.

Voor de leden die geen les meer krijgen zijn de volgende tarieven van toepassing (zonder instrument-huur) :
Niet spelend lid € 30,-- per halfjaar.
Spelend lid <18 € 79,-- per halfjaar.
Spelend lid 18 jaar en ouder € 89,-- per halfjaar.

De contributie is onderhevig aan een inflatiecorrectie (CPI). Voor de instrument-huur komt hier nog € 11,-- per halfjaar bij. Nieuwe leerlingen krijgen een half uur per week les van een vakdocent. Leerlingen worden opgeleid om de muziekdiploma´s A en B te behalen. Dit neemt gemiddeld 2 tot 3 jaar in beslag. Na ongeveer een jaar les gaat een leerling met anderen samenspelen in het leerlingenorkest (maandagavond van 18.45 tot 19.45 uur). Na het behalen van diploma A gaat de leerling mee repeteren met het orkest (woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur). Als beide diploma´s behaald zijn stoppen de lessen.

Voor de slagwerkgroep en niet-spelende leden gelden andere tarieven.

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?
Leraar en leerling maken samen afspraken over de lestijden. De lessen worden gegeven in ons eigen muziekcentrum aan het Noordeinde 240 te Roelofarendsveen. Tel. 071-3313556.

Wat betekent het om lid te zijn van Liefde voor Harmonie ?
Speel je eenmaal mee in de het orkest, dan wordt er elke week gerepeteerd onder leiding van een vakbekwaam dirigent. Verder wordt muziek gemaakt tijdens rondgangen, serenades, shows, concerten en andere optredens. Een passend uniform wordt verstrekt. Meer informatie is te vinden in ons informatieboekje ABC van Liefde voor Harmonie

Donateurs
Voor € 12,50 per jaar ben je donateur van onze muziekvereniging en word je middels een nieuwsbrief uitgebreid op de hoogte gehouden over onze vereniging.

Vaandeldragers
Door Vaandeldrager te worden kunnen wij van uw bijdrage één lid van onze vereniging kleden, voorzien van een instrument en muziekonderwijs laten volgen. Voor geïnteresseerden is een speciale informatiebrochure beschikbaar die bij Ed van Berkel ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) kan worden aangevraagd.