Banner DonateurBanner Lid WordenBanner Vaandeldragers

    

LVH eigenaar laagbouw St. Ignasius school

Overdracht laagbouw1 500

 

 

Hoera! Eindelijk is het dan zover. Vanaf afgelopen donderdag mag Liefde voor Harmonie zich trotse eigenaar noemen van de ‘laagbouw’ van de Ignatiusschool! Mede door de positieve inzet van de gemeente en door ondersteuning van NOC/NSF en de lokale Rabobank is een lang overlegtraject tot een zeer positief einde gebracht. Overdracht Laagbouw2 500

 We kijken uit naar een zeer muzikale toekomst en feliciteren ook Johlex die ‘de hoogbouw’ gaat verbouwen tot mooie appartementen. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat een historisch gebouw blijft bestaan en dat het muziekcentrum een fijne plek blijft waar leden kunnen samenkomen, muzieklessen kunnen worden gegeven, koren kunnen repeteren en andere sociaal-maatschappelijke initiatieven een plekje kunnen vinden!

 

 Foto's : Heleen Klerks

 

Overdracht laagbouw3 500

 


 

RABO verenigingsondersteuning

rabo verenigingsondersteuning
 
 
 
 
In 2020 startte Rabobank de actie verenigingsondersteuning.
Liefde voor Harmonie was één van de verenigingen die daar gebruik van mochten maken.
Ons thema was huisvesting en onze gelijknamige werkgroep is daarbij afgelopen anderhalf jaar intensief begeleid door Betty Overdevest van Rabobank en Jan Tilmans als expert op dat gebied.
Onlangs is deze begeleiding afgerond en binnenkort kunnen wij u nog meer nieuws mededelen.
Liefde voor Harmonie wil Rabobank, en in het bijzonder Betty Overdevest en Jan Tilmans nogmaals bedanken voor de zeer prettige samenwerking!

 

 

 

 

 

 

 

Corona virus


Beste muzikanten,

 
De uitbraak van het coronavirus houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Het bestuur van LVH volgt uiteraard de huidige ontwikkelingen en ontving ook bericht van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Het KNMO adviseert, in navolging van het RIVM, de activiteiten van amateurverenigingen volledig af te gelasten. Zie de volledige tekst op de website van de KNMO: https://www.knmo.nl/2020/03/14/faq-corona/#.Xm00S6hKiUk
 
Wij, als bestuur, vinden dat wij onze verantwoording dienen te nemen en het advies moeten opvolgen. Dit houdt in dat tot 1 april a.s. alle repetities en lessen komen te vervallen. Ook de Algemene Ledenvergadering van 18 maart a.s. wordt uitgesteld, De dirigenten en docenten zijn hier inmiddels van op de hoogte gesteld. 
 
Wij houden jullie op de hoogte als de repetities en lessen weer kunnen starten, maar voor nu in ieder geval tot 6 april a.s.
 

 

Cheque RABO Clubsupport


Cheque RABO Clubsupport

 

 

 

 

Het begin is er!


Liefde voor Harmonie mocht afgelopen woensdag een cheque in ontvangst nemen van ruim € 1.300.

Een mooie bijdrage voor de aankoop van een es-klarinet.

Iedereen die een stem heeft uitgebracht op LVH: heel hartelijk bedankt! 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Rabo Clubsupport

Beste muziekliefhebber,
Sinds dit jaar is de Rabobank gestart met een nieuw sponsorprogramma voor clubs en verenigingen: Rabo ClubSupport. Dit is in de plaats gekomen van de alom bekende Rabo Sponsorfietstocht. 
 
Natuurlijk doet LVH mee aan Rabo ClubSupport 
Liefde voor Harmonie zou graag een es-klarinet aanschaffen. Dit instrument hebben wij nog niet in ons instrumentarium, maar zou echt iets toevoegen aan de klank van ons orkest. Wel hebben we al een lid bereid gevonden om dit instrument te gaan bespelen. Door middel van de ClubSupport-actie hoopt LVH genoeg stemmen binnen te halen om dit instrument te kunnen kopen.
 
Ben je lid van de Rabobank, dan mag je stemmen
Dat kan vanaf 27 september tot en met 11 oktober 2019. Help LVH om haar doel, de aanschaf van een es-klarinet, te verwezenlijken. Ben je nog geen lid, maar heb je wel een bankrekening bij de Rabobank? 
Meld je dan nu nog aan als lid, zodat u straks ook uw stem kunt uitbrengen. 
 
Wij hopen op uw stem!  


 
 

Fiets voor je Club

2019 fietsdag 1

2019 fietsdag 2

 

 

 

 

Op zondag 23 juni organiseert Lionsclub Kaag en Braassem de Fiets voor je Club Tocht.

Als opvolger van de Rabo Fietstocht willen de Lions hiermee elk jaar de verenigingen en één specifiek doel steunen en de fietsers een leuke dag bezorgen.

In de veen is het startpunt bij LVH, op het plein voor het muziekcentrum. LVH zal daar ook muziek gaan maken met het orkest, het leerlingen orkest en de slagwerkgroep.

 

 

 

 


 

De gewonnen serenade is weggegeven

 

nieuws 2019 seranade 2

nieuws 2019 serenade 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wordt donateur en win een serenade

Elk jaar verloot LVH een serenade onder haar donateurs.

Dit jaar werd mw. Rotteveel verrast op de open repetitie van Vox Leata.

Wil je ook kans maken op een serenade, wordt dan donateur! 
Mailen kan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Nieuwe dirigent Liefde voor Harmonie

Na een periode van gesprekken en proefdirecties heeft LVH hun nieuwe dirigent gekozen.

Graag stellen wij u voor aan:

Patricia Kerkdijk

Een gepassioneerde dirigent.

LVH kijkt uit naar de samenwerking en wenst Patricia een prachtige tijd toe bij onze vereniging


 

Afscheid Jurgen en proefdirectie's

Les Misérables was voor het harmonieorkest een dubbel bijzonder concert . Dit omdat er een einde is gekomen aan de succesvolle samenwerking met onze dirigent Jurgen van Groningen Schinkel.

Na het geslaagde concert weekend, was er woensdag een bijzonder afscheid met elkaar.
Als aandenken heeft Jurgen een glazen beeldje gekregen, gemaakt door LVH lid Robin van Emmerik.

Verder was er een lied, een mooi woord door Piet Pouw, mocht Jurgen zijn foto aan de dirigentenwand in de Gerrit Kuiper kamer hangen, en was er een Jurgen quiz.

 

 

 

Na 11 succesvolle en mooie jaren gaan we allebei weer nieuwe uitdagingen aan. Jurgen, bedankt voor de jaren dat je ons wist te inspireren en te motiveren!

Wij beginnen volgende week met de proefdirecties, we houden u op de hoogte.

Foto zijn te bekijken op onze fotopagina.

 

 

 

 


 

KAARTEN LES MISERABLES ZIJN UITVERKOCHT

Alle kaarten voor het concert Les Misérables voor 19 en 20 januari 2019 zijn uitverkocht!!!

 

 


 

Vsb fonds steunt pleinfestijn

Foto LVH 1

 

VSB FONDS STEUNT PLEINFESTIJN MET € 3000,00

Roelofarendsveen.

In het kader van het 130-jarig bestaan organiseert Muziekvereniging Liefde voor Harmonie op zaterdag 30 juni een pleinfestijn. Op het plein voor het Muziekcentrum zullen die dag tal van koren en vocalisten optreden. Het VSB Fonds Alphen a/d Rijn maakt dit festijn mogelijk met een bijdrage van € 3.000,00.

VSB Fonds Alphen a/d Rijn e.o. steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 190.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, culuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

 

 

 

 

 

 

 


 

Word donateur !

LVH poster donateurswerving 1

 

 

Word donateur van LVH
En maak kans op een serenade!
Jaarlijks verloten we een serenade onder alle donateurs van LVH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kermisweek LVH

kermisweek oefenen

 

De slagwerkers zijn alweer flink aan het oefenen voor de kermisweek. Naast de optochten is de slagwerkgroep ook te zien op de Uitkaik in Roelofarendsveen.

Meer info over de kermisweek is te vinden op de site van het oranjecomite

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bijdrage van 5.000 euro voor uniformen Liefde voor Harmonie

slagwerkgroep op de uikaik 2016

 

VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o. heeft een bedrag van 5.000 euro toegekend aan Muziekvereniging Liefde voor Harmonie. De vereniging heeft hierdoor de mogelijkheid om uniformen aan te schaffen voor haar jeugdleden. Door het actieve opleidingsbeleid is niet voor ieder gediplomeerde leerlingen een uniform op voorraad. Door de bijdrage van het VSB Fonds kunnen nu nieuwe uniformen worden aangeschaft. Ook is het nog mogelijk om alle leden van een een polo shirt te voorzien voor met name de zomeroptredens.

VSB Fonds Alphen a/d Rijn e.o. steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 190.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

 

 

 

 

 


 

Jubilarissen bij LVH

Annie Dobbe wordt gefeliciteerd door Rob Huigsloot met haar 25 jarige jubileumOp woensdag 18 februari jl was het weer tijd voor de jaarlijkse ledenvergadering. Na een uurtje repeteren (voor het themaconcert in maart, u bent van harte welkom!) was het tijd voor een bakkie koffie. Dit keer met gebak want Annie Dobbe jubileerde. Al 25 jaar helpt zij als vrijwilliger mee met de bardienst en zorgt zij voor koffie, thee of andere versnaperingen tijdens de repetitiepauze.

Na de koffie was het tijd voor de jaarvergadering. Marloes Lubbe-van der Meer heeft besloten het bestuur te verlaten en wordt opgevolgd door Trudy de Jong. Verder heeft Gert-Jan Turk er mee ingestemd om voor de komende 3 jaar de secretaristaken weer op zich te nemen.

DE jubilarissen op een rij, samen met de voorzitter.Na de jaarvergadering werden er nog een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Anita de Weger en Guus Kuiper voor 12 1/2 jaar lidmaatschap, Ed van Berkel en Trudy de Jong voor 25 jaar LvH, Corrie Verdel voor 50 jaar en Loek Dobbe voor 60 jaar lidmaatschap.

Gefeliciteerd!

Foto's zijn te zien op de foto-pagina

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Sinterklaasintocht 15 november 2014

Sinterklaasintocht 15 november 2014

lvh sinterklaas

 

Het was dit jaar wel erg slecht weer tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in de Veen. Gelukkig waren er weer veel kinderen om de sint en zijn pieten te verwelkomen.

Goed ingepakt tegen de regen en de kou stonden de kinderen bij de haven en langs de weg om naar de sint en zijn gevolg te zwaaien.

lvh sinterklaas Ook dit jaar werd de sint weer begeleid door Liefde voor Harmonie. En ook dit jaar stuurde Ton van den Bogaard weer een mooie fotoreeks in voor publicatie op onze website.

Bedankt Ton !. De foto's zijn te bekijken op de fotopagina

 

Sastival 2014

 

Sastival

Sastival

 

Op 1 november jl heeft het leerlingenorkest van liefde voor harmonie meegedaan aan het Sastival wat dit jaar gehouden werd in het Teijlingen college te Noordwijkerhout.

Er werden 4 nummers gespeeld waarbij Toumana Pictures het nummer was waarop we werden beoordeeld.
sastival

Het orkest, olv Ingrid Slangen behaalde een mooie 5e prijs.

(Met dank aan Hilda Hoogenboom voor de foto's)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet vergeten !

Zondag 23 november a.s. : "Missa Katherina" in de Petruskerk. Aanvang 10.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

Themaconcert Liefde voor Harmonie zit er op

Het Themaconcert zit er weer op, jammer!

themaconcert

Na twee concerten voor goed gevulde zalen zit het er weer op. Ook dit jaar was het themaconcert met het thema Filmmuziek weer een groot succes. De Harmonie, leerlingenorkest en slagwerkgroep speelden nummers uit bekende en minder bekende films. Muziek van beroemde componisten passeerden de revue, maar ook de prachtige compositie van Koen van Velzen, speciaal geschreven voor Jens Bakker zorgde voor kippevel.

Ook de arrangementen van Jurgen van Groningen Schinkel gaven extra cachet aan een aantal composities.

Kortom, weer een concert om van te genieten.

Tot de volgende keer !

Foto's zijn hier te bekijken

 

 

e-Boekhouden.nl