Mooi en gevarieerd concert

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart was het weer tijd voor ons jaarlijkse themaconcert. Net als de jaren ervoor was de plaats van uitvoering weer de Spreng in Oude Wetering. Het thema dit jaar was “Verhalen”.

Het concert werd geopend door harmonie olv Jurgen Groningen van Schinkel. Zij speelden achtereenvolgens de muziekstukken “Exodus”, “De Hobbit” (de versie van Johan de Meij) en “Saga Maligna”. Daarna was het de beurt aan het leerlingenorkest olv Ingrid Slangen. Zij speelden een heel gevarieerd programma, van het statige maar ook avontuurlijke “King Arthur” tot het gevoelige “Dragonheart” en het uitbundige “Gonna Fly Now” (uit de film Rocky, het verhaal over de ups en downs in de carriére van een boxer). Samen met de slagwerk-leerlingen werd “Game of Thrones uitgevoerd. Tot slot schoof het harmonieorkest weer aan om het speciaal door JvGS gecomponeerde “Van Snotpork tot Sprotbuik” te gaan spelen. Dit muziekstuk vertelt op muzikale wijze het verhaal van de Veen.

Na de pauze was het de beurt aan de slagwerkgroep die onder andere de nummers “Countdown” en “Periscoop” ten gehore brachten. Mark Pathuis voefde zich bij de slagwerkgroep om samen met hen het nummer “Harder dan ik hebben kan” te spelen, een unieke combinatie die absoluut  voor herhaling vatbaar is.

Samen met de harmonie vertolkte Mark de prachtige en ontroerende liedjes “Het Dorp” (Wim Sonneveld) en “Mag ik dan bij jou” (Claudia de Breij) en tot slot samen met de slagwerkgroep “Kapitein deel 2”.

De leden van de slagwerkgroep namen in het midden van de zaal plaats om met de boomwackers, een soort kunststof buizen, het slagwerkstuk “Boomwhackalaka” uit te voeren.

Als groot slotstuk was gekozen voor “Around the World in 80 days”, begeleid door een mooie animatiefilm. Na het slotwoord van de voorzitter en een toegift van de harmonie was het concert beëindigd en kon er onder het genot van een drankje nog wat worden nagepraat.

Het was een mooi en vooral gevarieerd concert. Foto’s zijn te bekijken op de fotopagina.